Solcellepanel i Norge

Andre land har vært ledende i å implementere solcellepaneler i private hjem. I Norge har derimot relativt lave strømpriser bidratt til mindre interesse for solcelleteknologi i boligsektoren.

Andre land har vært ledende i å implementere solcellepaneler i private hjem. I Norge har derimot relativt lave strømpriser bidratt til mindre interesse for solcelleteknologi i boligsektoren. Tillegg spiller landets klimatiske forhold en rolle; Norge er ikke særlig kjent for sin solrike vær, men heller for sine ressurser innen vann- og vindkraft.

Til tross for begrenset solskinn og en generell lav interesse for solcellepaneler i urbane og tilkoblede områder, har Norge en rik historie med bruk av solceller, spesielt i hytteområder uten tilgang til det regulære strømnettet. Dette har gitt oss verdifull kunnskap og erfaring med effektiviteten av solcellepaneler under nordiske forhold, noe som viser at selv i mindre solrike miljøer kan solenergi være en praktisk løsning for energiforsyning.

Selv om land lenger sør i Europa nyter godt av flere soltimer, har Norge fordeler som renere luft og et kaldere klima, faktorer som faktisk kan forbedre effektiviteten til solcellepaneler. Det er en utbredt misforståelse at solkraft ikke er effektivt i Norge. I realiteten viser erfaringen at solcellepaneler, spesielt de som er designet for å møte de unike utfordringene i nordiske klimaer, kan være svært effektive. Dette understreker at solenergi kan være en levedyktig og produktiv energikilde også under norske forhold.

Solcelleanlegg er mest produktive om våren og sommeren, men de fortsetter å generere strøm også om vinteren og på overskyede dager. Det er imidlertid viktig å sørge for at det ikke samler seg snø eller is på panelene, da dette kan hindre sollys i å nå dem. Installatører vil tilby nødvendig assistanse for å sikre at solcellepanelene som installeres er spesifikt tilpasset både ditt hus og ditt nabolag, for å maksimere effektiviteten og tilpasse seg lokale forhold.

Trenger du elektriker?

Oppdag hvordan Nordre Follo Elektriske AS kan lyse opp din hverdag! Vi tilbyr kostnadsfri befaring enten du trenger hjelp til som privat kunde, bedriftskunde eller som beboer i borettslag. Vårt team av sertifiserte elektrikere her for å assistere deg.