Komfyrvakt

Skap et tryggere hjem med en komfyrvakt.

Skap et tryggere hjem med en komfyrvakt.

Visste du at hele 58 prosent av alle boligbranner og 75 prosent av branner i blokkleiligheter faktisk starter på kjøkkenet? Dette gjør kjøkkenet til det mest brannfarlige rommet i boligen.

For å unngå denne brannfaren, er løsningen å installere en komfyrvakt. Denne enheten sørger for at det kun er strøm på komfyren når den er i bruk. I tillegg overvåker komfyrvakten komfyren, slik at den slår av platene eller stekeovnen hvis de skulle bli glemt på. Noen komfyrvakter har også innebygde tidsur, som hindrer barn i å skru på komfyren og brenne seg.

Hva er en komfyrvakt?

En komfyrvakt består av en sensor og en strømbryter. Sensoren plasseres diskret på veggen over komfyren, mens strømbryteren monteres bak komfyren, inne i kjøkkeninnredningen. Dette betyr at kun sensoren er synlig når komfyrvakten er montert. Sensoren overvåker kokeplatene og vil utløse en alarm hvis den oppdager fare for brann. Hvis ingen reagerer på alarmen, vil sensoren instruere strømbryteren til å kutte strømmen til komfyren.

Siden 2011 har det vært påbudt å installere komfyrvakt i alle nye boliger eller ved oppussing av kjøkken. Brannfaren er likevel like relevant i eldre boliger, og det er derfor svært viktig å installere komfyrvakt uansett. Både barn, unge og eldre kan glemme å slå av komfyren, og komfyrvakten bidrar til å redusere risikoen for brann.

Effektiv brannsikring kan føre til lavere forsikringskostnader

De fleste forsikringsselskaper tilbyr bedre vilkår til kunder med boliger som er godt sikret mot brann. Komfyrvakt er et viktig tiltak som betydelig reduserer brannrisikoen. Det er viktig å ha en FG-godkjent komfyrvakt. Sjekk med ditt forsikringsselskap om dette gjelder for deg.

Trenger du elektriker?

Oppdag hvordan Nordre Follo Elektriske AS kan lyse opp din hverdag! Vi tilbyr kostnadsfri befaring enten du trenger hjelp til som privat kunde, bedriftskunde eller som beboer i borettslag. Vårt team av sertifiserte elektrikere her for å assistere deg.