Lys- og varmestyring

Energieffektivisering med lys- og varmestyring.

Energieffektivisering

I Norge har strømprisene vært lave i lang tid, men de siste årene har de gradvis økt, noe som ble spesielt merkbart for de fleste denne vinteren. Et av de mest effektive tiltakene for energieffektivisering er lys- og varmestyring, som kan redusere strømregningen din med opptil 20 prosent. Ved å installere styringsenheter for både belysning og elektrisk oppvarming i hjemmet ditt, kan du bruke strøm kun der det trengs og når det er nødvendig. Lys- og varmestyring er enkelt å installere og kan tilpasses i flere trinn for å spre kostnadene over tid. Våre elektrikere tilbyr tre alternativer for energieffektivisering: Lysstyring, varmestyring og Smarthus.

Lysstyring

Lysstyring kontrollerer all belysning i og rundt hjemmet ditt. Belysningen kan administreres fra en sentral enhet eller fra brytere og sensorer som er plassert på ulike steder. Du kan justere lysstyrken etter behov, enten det er for arbeid eller avslapning, ved å dempe eller øke lyset. Tilpasset belysning er essensielt for å jobbe effektivt eller for å skape en komfortabel atmosfære i et rom. Med et lysstyringssystem blir alt dette mye enklere å håndtere.

Varmestyring

Varmestyring lar deg bruke strøm kun der det trengs, når det trengs. Et varmestyringssystem vil redusere strømforbruket og kostnadene knyttet til oppvarming. Av det totale energiforbruket i en bolig går omtrent 60 prosent til oppvarming. Ved å senke temperaturen med én grad kan strømforbruket reduseres med fem prosent. Både panelovner og elektriske varmekabler kan styres fra samme enhet. De ulike varmestyringssystemene vi tilbyr er enkle å installere og betjene.

Smarthus

Smarthus-teknologi frigjør deg fra bekymringer om energieffektivisering ved å automatisere systemet for deg. Det tar ansvar for alt fra individuell temperaturregulering i hvert rom til å slå av lysene når de ikke er i bruk. Systemet kan styres fra veggpaneler, hjemme-PC, nettbrett eller mobiltelefon. Herfra kan du enkelt regulere alt fra innetemperaturer til vanningsanlegg for plenen. Under installasjonen utfører elektrikeren hovedprogrammeringen, og deretter kan du administrere resten selv.

Når huset står tomt, vil et smarthus-system varsle om potensielle trusler som tyveri, brann eller vannskader. Ønsker du å gi inntrykk av at boligen er bebodd mens du er borte, kan du fjernstyre belysningen både inne og ute. Det er verdt å merke seg at smarthus-teknologi ikke bare er forbeholdt nybygde eneboliger, men er like egnet for eldre leiligheter eller hus.

Trenger du elektriker?

Oppdag hvordan Nordre Follo Elektriske AS kan lyse opp din hverdag! Vi tilbyr kostnadsfri befaring enten du trenger hjelp til som privat kunde, bedriftskunde eller som beboer i borettslag. Vårt team av sertifiserte elektrikere her for å assistere deg.