Solcellepanel

Spar strøm og miljøet med solcellepanel.

Den økende oppmerksomheten på strømsparing og tilgjengeligheten av Enova-støtte gjør at stadig flere vurderer å installere solceller på taket. Hvis du fortsatt er usikker, kan du her finne nyttig informasjon som vil hjelpe deg med å gjøre et informert valg.

Fordeler med solcellepanel:

 • Du sparer penger: solenergi er gratis, og med økonomisk støtte fra Enova blir det også mer kostnadseffektivt å installere et solcelleanlegg.
 • Du sparer strøm: Ved å produsere din egen kortreiste strøm, kan du kutte strømforbruket ditt med opptil 30 prosent årlig.
 • Du kan selge overskuddsstrøm: Dersom solcelleanlegget ditt genererer mer energi enn du bruker, har du mulighet til å selge overskuddsstrømmen tilbake til strømleverandøren din.
 • Du bidrar til et bedre klima og miljø: Solenergi er en fullstendig fornybar ressurs.

Husk: For å kunne selge overskuddsstrøm, må du inngå en plusskundeavtale med strømleverandøren din.

Solcellepanel passer for deg som:

 • Er interressert i strømsparing
 • Eier en bolig med en fasade som egner seg for solcellepanel
 • Er opptatt av å bruke klimavennlig, grønn teknologi hjemme

Ofte stilte spørsmål:

Vi svarer på spørsmålene folk ofte lurer på.

Hva koster solcellepanel?

Pris på installasjon av solceller avhenger av størrelse på anlegget og hvilke produkter som er best for deg. På priskalkulatoren Soleliten kan du få et estimat basert på kartdata fra din adresse.

Er det mulig med solcellepanel på hytta?

Vi installerer solcelleanlegg som er tilkoblet strømnettet. Hvis hytta allerede har tilgang til strøm, er det ingen problem med å installere et såkalt nett-tilkoblet anlegg.

Hva inkluderer et solcelleanlegg?

Et solcelleanlegg inkluderer paneler installert på taket, kabler, og en vekselretter som er plassert i nærheten av sikringsskapet ditt. Du kan enkelt følge med på produksjonen fra anlegget ved hjelp av en app.

Kan jeg selge strøm som er til overs?

Våre installatører veileder deg gjennom prosessen med å inngå en plusskundeavtale med netteieren, slik at du kan tjene penger på den overskytende strømmen du ikke bruker selv. Det er likevel viktig å merke seg at det mest lønnsomme er å bruke mest mulig av den produserte strømmen selv.

Tåler solcellepanel snø og hardt vær?

Anlegget designes basert på de gjeldende tabellene for snø- og vindlast i ditt område.

Produseres strøm om det er overskyet?

Det ideelle er selvfølgelig når solen skinner, men solcelleanlegget produserer energi så lenge det er dagslys.

Solcellekalkulator

Prisen og produksjonsevnen til et solcelleanlegg bestemmes blant annet av:

 • Hvor mange solcellepanel du trenger
 • Hvor mye du får i Enova-støtte
 • Hvor i landet du bor

soleliten.no kan du finne taket ditt og finne ut:

 • Hvor mye solcelleanlegget vil koste
 • Estimert strømproduksjon, og hvor mye det tilsvarer per år
 • Når du kan få solcelleanlegget levert
 • Hvilken elektriker som er nærmest deg

Støtte fra Enova

Det er en lønnsom investering å velge fornybare energikilder hjemme. Enova tilbyr økonomisk støtte til boligeiere som installerer solcelleanlegg for å produsere sin egen strøm. Støttebeløpet varierer avhengig av størrelsen på solcelleanlegget du velger å installere.

1. oktober 2023 endret Enova støtten til solcelleanlegg fra 2 000 kroner per kW installert til 1 250 kroner. Satsen på 7 500 for et produksjonsanlegg opprettholdes.

Ønsker du å vite mer om Enova-tilskuddet eller søke om støtte?

Slik fungerer solcellepanel

For de fleste er det tilstrekkelig å vite at solceller fungerer, uten å nødvendigvis forstå hvordan de gjør det. Men hvis du ønsker å imponere gjestene dine med kunnskapen om hvordan taket ditt bidrar til å varme opp huset og lade elbilen din, finner du all informasjonen enkelt forklart her.

Solcellepanel i Norge

Visste du at norske klimaforhold er svært gunstige for produksjon av solenergi? Solceller er faktisk ekstra effektive når det er kaldt, og snøen bidrar til å reflektere solstrålene enda bedre. På denne siden kan du lese mer om solcellepaneler i Norge.

Solcellepanel – et klimavennlig alternativ

Solen er en helt fornybar energikilde. Ved å bruke solceller kan du bidra til et bedre klima ved å produsere din egen strøm, og det helt uten utslipp. Les mer om klimafordelene på denne siden.

Installasjon av solcellepanel

Vi har erfarne og sertifiserte elektrikere som installerer solcellepaneler på hustak over hele landet, med produkter skreddersydd for norske forhold. Vi tilbyr uforpliktende befaringer for å vurdere ditt tak. Les mer om prosessen og hvordan vi installerer solcellepaneler på denne siden.

Trenger du elektriker?

Oppdag hvordan Nordre Follo Elektriske AS kan lyse opp din hverdag! Vi tilbyr kostnadsfri befaring enten du trenger hjelp til som privat kunde, bedriftskunde eller som beboer i borettslag. Vårt team av sertifiserte elektrikere her for å assistere deg.