Terrassevarmer

Trenger du veiledning om hvilken type terrassevarmer som passer best for deg?

Det er en økende popularitet rundt utendørsvarme, og utvalget har vokst betydelig. I dag tilbys terrassevarmere som passer for enhver, enten du har en romslig og åpen terrasse, et inngjerdet utendørsområde eller en kompakt balkong.

Denne siden inneholder verdifull informasjon som kan hjelpe deg med å velge den rette løsningen for ditt hjem.

Dette bør du vurdere når du skal velge terrassevarmer

Når du skal velge en terrassevarmer, er det viktig å vurdere dine spesifikke behov og forhold. For eksempel, hvis du har en stor åpen terrasse som er eksponert for vær og vind, er det spesifikke produkter som er designet for slike forhold. På den andre siden, hvis du har en hagestue, en innglasset veranda eller en liten balkong, finnes det andre løsninger som kan passe bedre. Videre informasjon om ulike produkter og deres egenskaper finner du nedenfor.

Noen foretrekker å installere en fastmontert terrassevarmer av hensyn til sikkerhet og brukervennlighet. Disse kan monteres i takutspring eller på veggen med tilstrekkelig avstand fra brennbare materialer som hagemøbler, tekstiler, trær og busker. En fastmontert terrassevarmer krever heller ikke ekstra lagringsplass, noe som kan være en fordel for mange.

På den annen side gir frittstående modeller en større fleksibilitet, da de kan flyttes rundt etter behov. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at det er en økt risiko for at disse kan velte. Derfor bør du velge en terrassevarmer med en mekanisme som kutter strømmen hvis den skulle tippe over.

Montering av en terrassevarmer er som regel en enkel prosess som de fleste kan gjøre selv. De fleste modeller kommer med et støpsel, slik at det eneste du trenger er et strømuttak.

Hvilken type burde jeg velge?

Det finnes forskjellige varianter av terrassevarmere, hver egnet for ulike uterom. Her er noen enkle retningslinjer å huske på:

  • Kortbølgevarmer
    En kortbølgevarmer er det mest pålitelige valget hvis du ønsker kraftig varme. Den passer generelt sett godt til de fleste omgivelser, men fungerer ikke like bra i lukkede rom.
  • Mellombølgevarmer
    En mellombølgevarmer er et fornuftig valg når uterommet er delvis skjermet. Denne typen varmeapparat er fortsatt effektiv, men gir en mer behagelig varme. Mellombølgevarmere har vanligvis økt sårbarhet overfor vær og vind.
  • Langbølgevarmer
    Langbølgevarmere er best egnet for bruk i lukkede uterom, som for eksempel hagestuer, vinterhager, og innglassede terrasser, verandaer og balkonger.

Mer lys varmer mer

Terrassevarmere med lys har vanligvis en høyere varmeeffekt sammenlignet med modeller uten lys. Når du velger en terrassevarmer uten lys, er det viktig å nøye vurdere plasseringen. Ideelt sett bør du plassere den i en lun sone, for eksempel under et takutstikk eller langs en sidevegg. Hvis dette ikke er mulig, kan en frittstående variant være et godt alternativ. Det avgjørende er å sikre at varmen stråler mot deg og ikke bort fra deg.

PS: Terrassevarmere som gir mest lys også er de som er mest effektive!

Hvor lang levetid har en terrassevarmer?

Høyere temperatur på varmeelementet resulterer i økt lysstyrke, men samtidig reduseres levetiden. Derfor er levetiden direkte knyttet til kvaliteten på varmeelementet. En effektiv mellombølgevarmer kan vare mellom 6 000 og 12 000 timer (tilsvarende 250-500 dager), mens en kortbølgevarmer med halogenteknologi har en forventet levetid på ca. 5 000 timer.

Se etter en terrassevarmermodell som er pålitelig i all slags vær. Velg en variant som har en reflektor og er innkapslet i rustfritt stål eller et annet materiale som tåler vann og UV-stråling godt.

Nyt varmen med god samvittighet i forhold til strømforbruk

En terrassevarmer forbruker strøm, men kostnadene er ikke betydelige. La oss se på et eksempel: En terrassevarmer med en effekt på 2000 watt tilsvarer 2 kilowatt. Med en strømpris på 2 kroner per kilowattime, betyr det en kostnad på 4 kroner per time. Hvis du bruker terrassevarmeren i 3 timer om kvelden, vil det koste deg 12 kroner. På en sesong med 30 kvelder, utgjør dette en beskjeden kostnad på 360 kroner.

Med den nye nettleien som tar hensyn til effekt og tariffendringer, må beregningene gjøres noe annerledes. Likevel er terrassevarmeren ikke et produkt som krever betydelig kontinuerlig strømforbruk. Med andre ord, du kan nyte varmen med god samvittighet!

Terrassevarmere fra Provida

Provida

Provida Varme tilbyr et bredt spekter av terrassevarmere som er kjennetegnet av høy kvalitet, utmerket ytelse og lang levetid, for å imøtekomme ulike behov.

Terrassevarmere fra Frico

Frico

Utforsk Fricos varmestrålere for å nyte mange behagelige kvelder utendørs. Les videre for å finne den optimale løsningen som passer for ditt hjem.

Trenger du elektriker?

Oppdag hvordan Nordre Follo Elektriske AS kan lyse opp din hverdag! Vi tilbyr kostnadsfri befaring enten du trenger hjelp til som privat kunde, bedriftskunde eller som beboer i borettslag. Vårt team av sertifiserte elektrikere her for å assistere deg.